Index Vakbarát Hírportál

Netanjahu megköszönte Putyinnak, hogy elengedte a hasis miatt ülő izraeli lányt

2020. január 30., csütörtök 14:33

Személyesen köszönte meg az izraeli kormányfő, Benjámin Netanjahu Vlagyimir Putyinnak, hogy kegyelemben részesítette a drogcsempészettel vádolt izraeli nőt, írja az MTI. 

A 26 éves izraeli nőt tavaly áprilisban vették őrizetbe 9,6 gramm hasis birtoklásáért a Seremetyjevói reptéren. Ez a mennyiség Izraelben nem számított volna kereskedelminek, a nő azt vallotta, hogy csak saját használatra vette a drogot. Oroszországban azonban a bíróság hét és fél év börtönt szabott ki rá.

A lány szabadon bocsátásáért az anyja mellett az izraeli kormány is lobbizott, a Kreml szerint azonban eddig azért nem engedték el, mert a lány nem kért személyesen kegyelmet Putyintól. Végül január 26-án beadta a kérelmet, amit Putyin elfogadott.

A lány anyja múlt héten személyesen találkozott az orosz elnökkel, csütörtökön pedig az izraeli kormányfő is megköszönte a lány szabadon engedését. A lány és Netanjahu ezután együtt indultak vissza Izraelbe. Netanjahu egyébként nem emiatt látogatott Oroszországba eredetileg, hanem azért, hogy tájékoztassa Putyint a Donald Trump által kedden meghirdetett közel-keleti rendezési terv részleteiről.

Rovatok