Index Vakbarát Hírportál

Két Németországba szállított embernél pozitív lett a koronavírus-teszt

2020. február 2., vasárnap 15:55 | aznap frissítve

Két embernél pozitív lett a koronavírus-teszt azok közül, akik szombaton érkeztek vissza Németországba Vuhanból a német légierő személyszállító gépével, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung

Szombaton a Luftwaffe Airbus A 310-esével 124 Kínában tartózkódó német állampolgár, illetve a hozzátartozóik érkeztek Frankfurtba. 100-an közülük német állampolgárok, további 22-en kínaiak, egy ember amerikai, egy pedig román állampolgár. Az utasok között húsznál is több gyermek van.

A leszállás után megvizsgálták az embereket, és közülük tizenegyet szállítottak a frankfurti egyetemi klinikára: egyiküket koronavírus fertőzés gyanúja miatt (ami még nem igazolódott), a többit egyéb panaszok miatt.  A többi utast a frankfurti vizsgálatok után karanténba helyezték a Rajna-vidék-Pfalz tartományi Germersheim melletti légi támaszponton egy laktanyában.

Frankfurter Allgemeine Zeitung azt írja: vasárnap a g ermersheimi karanténban tartózkodó emberek közül szűrtek ki kettőt, akiknél a tesztek kimutatták a koronavírus jelenlétét. A két embert a frankfurti egyetemi klinikára szállították.   

A germersheimi hatóságok közleménye szerint semmi ok aggodalomra. Épp azért rendelték el a karantént, hogy az ilyen esetekre fény derüljön, a fertőzötteket izolálni tudják, és megfelelő kórházi kezelésben részesítsék őket. 

A Kínából hazaérkezett embereknek 14 napig kell a  germersheimi karanténban maradniuk.  

Rovatok