Index Vakbarát Hírportál

Egyre nő a Kínán kívüli koronavírus-megbetegedések száma

2020. február 3., hétfő 14:43

Miközben a ma reggeli adatok alapján már összesen 17 386 koronavírus-fertőzést igazoltak világszerte (ebből 17 205-öt Kínában), egyre nő a Kínán kívül felfedezett esetek száma is. 

Kínán kívül eddig összesen 26 országban jelent meg a vírus, jellemzően néhány megbetegedést okozva. A legtöbb fertőzöttet Japánban (20), Thaiföldön (19), illetve Hongkongban és Dél-Koreában találták (15-15).

Európában Németországban regisztrálták a legtöbb, tíz beteget, Franciaországban hat, Olaszországban és az Egyesült Királyságban kettő, Finnországban, Spanyolországban és Svédországban beteget különítettek el.

Vietnám megerősítette a nyolcadik fertőzött felfedezését

A legutóbbi érintett vietnámi nemzetiségű személy, aki nemrégiben tért vissza Vuhanból, a járvány kiindulópontjából. Az illető január 17-én érkezett a vietnámi Vinh Phuc tartományba, majd január 31-én küldték be a tőle levett mintákat vírustesztelésre. Arról nincs hír, hogy pontosan mikor jelentek meg nála a tünetek, de feltételezhető, hogy a jelenlegi helyzetben nem sokat késlekedtek a minták levételével. Vagyis a fertőződése és a tünetek megjelenése között legalább két hét vagy még annál is hosszabb idő telt el. 

11 megbetegedés az Egyesült Államokban

Az egészségügyi hatóságok vasárnap bejelentették, hogy újabb három koronavírus-fertőzést találtak Kaliforniában. Ezzel 11-re emelkedett az Egyesült Államok területén elkülönített betegek száma. Kaliforniában hatan vannak, ketten Illinois-ban és egy-egy beteg Washington államban, Arizonában és Massachusettsben.

A kormányzat a járványra reagálva arra int minden amerikait, hogy ne utazzon Kínába, illetve az utóbbi két hétben Kínában járt külföldi állampolgárokat nem engedik belépni az országba.

Rovatok