Index Vakbarát Hírportál

Négy gyermek veszett el egy alaszkai hóviharban, de túlélték

2020. február 4., kedd 11:42 | aznap frissítve

Egész éjjel egyedül fagyoskodott négy gyermek egy alaszkai hóviharban, írja a CNN. A közel 100 km/h-s sebességgel süvítő hóviharban vasárnap este tűntek el, és csak másnap sikerült őket megtalálni - szerencsére életben. 

A 14 éves Christopher Johnson, a 8 éves Frank Johnson, a 7 éves Ethan Camille és a mindössze kétéves Trey Camille egy motorosszán-túrán voltak az Alaszka nyugati partvidékén fekvő, mindössze 200 fős Nunam Iqua falu határában. Szüleik viszont aggódni kezdtek, miután a gyerekek öt órányi várakozás után sem értek haza, ezért értesítették az alaszkai járőrcsapatok munkatársait.

A keresőcsapatok az éjjeli sötétség és a hatalmas szél miatt csak hétfőn reggel találtak rá a négy gyerekre, a falutól körülbelül harminc kilométerre. A helyi kutatószolgálat munkatársa szerint a csapat egy helyi kórház felé tartott, azonban a rossz látási viszonyok miatt a gyerekek eltévedtek. 

A gyerekek jól vannak, beszéltem a nagyapjukkal. Fáztak, és éhesek voltak

– mondta a CNN-nek a kutatószolgálat. Elmondásuk szerint a négy gyerekből csak három volt rendesen felöltözve. Az NBC arról ír, hogy a gyerekeket helikopterrel szállították kórházba, és a súlyos kihűlés, azaz a hipotermia tüneteit állapították meg náluk.

Rovatok