Index Vakbarát Hírportál

Trump nem fogott kezet Pelosival, aki válaszul széttépte az elnök beszédét

2020. február 5., szerda 05:54 | aznap frissítve

Mindennél csodálatosabban, fantasztikusabban teljesít az ország, amely elképesztő sikereket ért el – derült ki Donald Trump harmadik évértékelőjéből

Az elnököt viharos taps fogadta, amikor belépett a kongresszusi terembe. Nancy Pelosi demokrata párti házelnök – akivel az elnök tavaly október óta nem beszélt – a kezét nyújtotta neki, ám az elnök nem reagált a kinyújtott kézre – írta az MTI. A CBS videóján úgy néz ki, hogy Trump rá sem nézett Pelosira:

Az esemény hasonló hangulatban zárult, Trump beszédének végén Pelosi teátrális mozdulatokkal széttépte az elnök előzetesen kinyomtatott beszédét (ezt adta oda egy dossziéban Trump Pelosinak az elején). 

Trump egyébként arról beszélt, hogy vége a gazdasági hanyatlás éveinek, valamint a hiú ígéretek, a munkanélküliség és a presztízsveszteség korának. Az elnök a fegyvertartás és -vásárlás alkotmányban biztosított jogának védelmét is ígérte. 

Az évértékelő meghívott vendégei között volt Juan Guaidó, a venezuelai ellenzék vezetője, akit Trump úgy mutatott be, mint Venezuela törvényes átmeneti elnökét. Majd szocialista diktátornak nevezve Nicolás Maduro venezuelai elnököt, leszögezte: a szocializmus tönkreteszi a nemzeteket.

A tapsok tucatjaival megszakított, lózungokkal teli beszédről itt írtunk részletesen. 

Rovatok