Index Vakbarát Hírportál

A pedofilok nyilvános akasztását szorgalmazza a parlament Pakisztánban

2020. február 7., péntek 16:07 | aznap frissítve

A gyermekmolesztálásért elítélt bűnözők nyilvános akasztását szorgalmazza egy nem kötelező érvényű határozat, amelyet a pakisztáni parlament pénteken fogadott el – írja az MTI.

A parlamenti képviselők több mint fele támogatta a határozatot.

Nem érdemelnek kegyelmet azok, akik gyermekek sérelmére követnek el bűncselekményeket... a városközpontokban kell fellógatni őket

– jelentette ki Ali Mohamed Hán parlamenti ügyekért felelős miniszter a határozat alsóházi beterjesztésekor. Hán szerint az akasztások elrettentésül fognak szolgálni.

Taimur Kamal jogvédő aktivista szerint a parlamenti képviselők túl messzire mentek a nyilvános kivégzések követelésével. „Meg lehet érteni a zaklatók elleni haragot, de nem megoldás halállal sújtani őket ezért” – mondta az aktivista.

Pakisztánban 2014-ig nem hivatalosan moratórium volt hatályban a halálbüntetések végrehajtására. Ezt azonban feloldották a terrorizmusért elítéltek esetében, miután tálib fegyveresek megrohamoztak egy állami katonai iskolát Pesavarban, és meggyilkoltak csaknem 150 embert, többségében diákokat.

Azóta nagyjából 400 embert akasztottak fel Pakisztánban.

Az utóbbi években elszaporodtak a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények, ennek ellenére csak elvétve születnek elmarasztaló ítéletek ilyen esetekben.

Rovatok