Index Vakbarát Hírportál

Elhagyhatták az utasok a Hongkongnál vesztegelő hajót

2020. február 9., vasárnap 17:49 | aznap frissítve

Mind a 3600 utasról és a legénységről is bebizonyosodott, hogy nem hordozzák a koronavírust, így elhagyhatják azt a hajót, ami már négy napja vesztegel Hongkong partjainál – írta meg a BBC.

A World Dream névre keresztelt luxus óceánjáró utasait és a személyzetet akkor helyezték karanténba, amikor kiderült: egy korábban a hajón utazó turistacsoport több tagja is megfertőződött, közvetlenül a hajóutat követően, január 19. és 24. között. A hajó ezt követően még négy úton vett részt, amelynek során ötezer utas fordulhatott meg a fedélzeten.

Csuang Suk-kvan hongkongi egészségügy tisztségviselő már korábban felszólította azokat, akik részt vettek a World Dream szóban forgó útjain, hogy haladéktalanul lépjenek kapcsolatba az egészségügyi hatóságokkal.

Miután a hajó hétfőn vesztegzár alá került, a hatóságok a teljes legénységet, körülbelül 1800 főt teszteltek le, de egyikük se mutatta a fertőzés jeleit, így az utasok és a személyzet is távozhatott.

Nem a World Dream az egyetlen hajó, ami az utóbbi hetekben vesztegzár alá került. Japán és Olaszország partjainál is vesztegzár alá került egy-egy óceánjáró, miután kimutatták a vírust néhány utas szervezetében.

Rovatok