Index Vakbarát Hírportál

Trump szerint addig jár a koronavírus a kútra, míg meg nem jön a tavasz

2020. február 11., kedd 05:39 | aznap frissítve

A múlt héten a Twitteren, legutóbb egy  New Hampshire-i választási gyűlésen beszélt Donald Trump a koronavírusról, amely szerinte a jó idő beköszöntével ártalmatlanná válik majd, és simán el is fog tűnni.

Az Egyesült Államok elnöke már korábban is értékelte a koronavírus miatti helyzetet, szerinte a kínai kormány igyekezete, hogy legyőzze a vírust, sikerrel fog járni, a meleg idő beköszöntével a vírus ugyanis várhatóan meggyengül majd és eltűnik. A mostani kampánybeszédében áprilisra jósolta, hogy lecseng a világméretű járvány.

A Washington Post által megszólaltatott szakemberek azonban nem ennyire derűlátóak, ugyanis bár általában a szezonális vírusoknak jellemzője, hogy idővel elmúlnak, de a koronavírusról még csak keveset tudunk, és egyáltalán nem látszik, hogy milyen irányban folytatódik a működése.

Segélyszállítmányokat indítanak

Az Egyesült Államok útnak indította segélyszállítmányát a koronavírusos fertőzésekkel küszködő Laoszba – jelentette be hétfőn este az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége. A szállítmány annak a mintegy 100 millió dolláros segítségnek a része, amelyet az amerikai kormányzat a múlt héten jelentett be az új típusú koronavírusos megbetegedésekkel küszködő országoknak. A Kínával határos délkelet-ázsiai államba küldött segélycsomagban védőszemüvegek, műtős köpenyek és más orvosi segédeszközök vannak. (MTI)

Ez a vírus bármire képes, amit csak akar, elképzelhető, hogy később visszatér, vagy éppen a déli féltekén üti fel a fejét, figyelmeztettek a szakemberek.

(Borítókép: Donald Trump. Fotó:  Drew Angerer / Getty Images / AFP)

 

Rovatok