Index Vakbarát Hírportál

Repülés közben próbálta kinyitni a gép ajtaját, két év börtönt kapott érte

2020. február 12., szerda 15:42

Mindenkit megölök!

- ezzel a csatakiáltással próbálta feltépni az utasszállító repülőgép ajtaját tavaly júniusban egy 26 éves brit nő, de természetesen nem járt sikerrel, hiszen az ajtókat eleve úgy tervezték, hogy menet közben ne lehessen kinyitni őket (ha ugyanis kinyitnák, akkor a nyomáskülönbség miatt az egész gép komoly bajba kerülne). Chloe Haines az őt elsőként elérő légiutas-kísérővel is harcba szállt, akit jól meg is karmolt, de végül a személyzet és az utasok egyesült erővel le tudták fogni.

A Jet2 légitársaság gépe a Stansted-i repülőtérről indult a törökországi Dalaman repülőterére, a gépeltérítéses terrortámadások miatti előírásoknak megfelelően azonban a járatot azonnal közrefogta a RAF két vadászgépe, melyek az utasszállítót vissza is kísérték Stanstedre . A leszállást követően pedig Chloe Haines-t átadták a rendőröknek, akik letartóztatták őt.

Haines tárgyalásán beismerte, hogy veszélyeztette a repülőgép és a személyzet biztonságát, de azt állította, hogy mivel gyógyszerre ivott alkoholt, ezért teljesen elveszítette az önkontrollját, és semmire nem emlékszik abból, ami történt. Érvelés azonban a Sky News tudósítása szerint nem hatotta meg az ügyben illetékes Chelmsford megyei bíróságot, mely

az ítélethirdetést végigszipogó nőre két év letöltendő börtönbüntetést szabott ki.

Rovatok