Index Vakbarát Hírportál

Már egy román állampolgár is elkapta a koronavírust a Diamond Princess fedélzetén

2020. február 13., csütörtök 14:25

A román külügyminisztérium bejelentette, a Japán partjainál karanténba Diamond Princess üdülőhajó fedélzetén tartózkodó 17 román állampolgár egyikéről kiderült, hogy koronavírussal fertőzödött, írja a Főtér.ro.

A hírt Románia Tokiói Nagykövetsége közölte a külügyminisztériummal. A beteget egy erre a célra kialakított japán kórházban izolálták és kezelik. A nagykövetség folyamatos kapcsolatban áll az illetővel, ahogy a luxushajón rekedt többi román állampolgárral is, akik közül ketten turisták, 15-en a személyzet tagjai. A hajón egyébként három magyar alkalmazott is van.

A legújabb hírek szerint 219-re nőtt a hajón lévő fertőzöttek száma, miután újabb 44 emberről derült ki, hogy megkapta a vírusfertőzést. A betegeket a Kaganava prefektúra kórházaiban ápolják. A japán hatóságok úgy döntöttek, hogy evakuálják az üdülőhajó idős utasait, mert a huzamosabb elzártság miatt súlyosbodhatnak az idősebb utasok krónikus betegségei, és ez akár a halálukhoz is vezethet.

Victor Costache ügyvivő egészségügyi miniszter csütörtökön közölte, Románia területén jelen pillanatban nincs koronavírusos megbetegedés, a legutóbbi gyanús esetről szerda este, laboratóriumi eredmények alapján bebizonyosodott, hogy nem koronavírusos fertőzésről van szó. Felkészültek az esetleges megbetegedésekre, ugyanakkor arról döntöttek, hogy 14 napos karanténba fognak helyezni mindenkit, aki járvány sújtotta térségből érkezik az országba.

Rovatok