Index Vakbarát Hírportál

Emberrablás lett az Uber-taxizásból

2020. február 14., péntek 18:13

Életem legfélelmetesebb pillanata volt – mesélte a CNN-nek az a négygyerekes virginiai nő, aki barátjával együtt beült egy Uber-taxiba, hogy hosszú idő után kettesben kiruccanjanak.

A kiruccanásból rémálom lett. A nem sokkal azután, hogy felvette a párt, felvette a taxi, koccant vele egy másik autó. „Azt gondoltuk, kiszállunk, ők pedig adatokat cserélnek, de a másik autós hirtelen elhúzott” – idézte fel a férfi utas. Így az ő sofőrjük is gázt adott, hogy utolérje a következményeket megúszni akaró autóst.

A száguldást az FB-n közvetítették, kérték, hogy kiszállhassanak, de a taxis azt mondta, nem hagyhatja meglépni az autóst. De arra meglepő módon hajlandó volt, hogy a száguldás közben felhívja a 911-et, amelyen a pár segítséget kérhetett.

„Négy gyerekem van, nem vezethet így” – kérlelte a nő, miközben piros lámpákon mentek át nagy sebességgel. A négy perces száguldás közben majdnem elcsaptak egy kerékpárost és végül egy másik autónak ütköztek. 

Ekkor végre kiszállhattak, szerencsére komolyabb sérülés nélkül, de az ütközések miatt kórházi kivizsgáláson voltak, kisebb fájdalmaik azóta is vannak.

A 38 éves sofőrrel szemben emberrablás gyanújával indult eljárás a hétfői eset miatt, magától értetődően mellé csapva a veszélyes vezetésből adódó szabálytalanságokat.

Rovatok