Index Vakbarát Hírportál

A brexit miatt felszólítottak egy 101 éves londoni férfit, hogy a szüleivel igazolja a személyes adatait

2020. február 15., szombat 08:36

Nagy-Britannia kilépett az Európai Unióból, így az országban élő uniós állampolgároknak új jogi státuszt kell igényelniük 2021 júliusáig, hogy maradhassanak a szigetországban. Erre kötelezték a 65 éve Londonban élő, jelenleg a 101. életévében járó Giovanni Palmierót is, akit a belügyminisztérium felszólított, hogy a szüleivel igazolja a születési dátumát.

Nos, ezt a 101 éves Palmiero nem tudta teljesíteni, mivel a szülei már rég halottak.

A Guardian cikke szerint egy rossz adatrögzítés okozta a kalamajkát. Palmieronak egy barátja segített az online ügyintézésben, amikor a férfi bejelentette, hogy a brexit ellenére is maradna Nagy-Britanniában. A virutális formanyomtatványon azonban csak a születési évszám utolsó két számjegyét lehetett beírni, hasonlóan ahhoz, ahogy a bankkártyák lejárati dátumát jelzik.

Palmiero be is írta a dátum utolsó két számjegyét, ami 19. A rendszer pedig azt hitte, hogy 2019-es születési évet adott meg. Egy első születésnapját váró gyereknél pedig nyilván indokolt, hogy a szülők is kellenek az azonosításhoz.

Végül Palmieronak órákon át kellett telefonálnia a belügyminisztérium illetékeseivel, hogy tisztázza, hogy nem 1 éves, hanem 101.

Sikerrel járt, a tárca később levélben kért tőle elnézést.

Rovatok