Index Vakbarát Hírportál

Anyák taposták halálra a saját gyerekeiket egy nigeri segélyosztáson

2020. február 17., hétfő 20:26 | aznap frissítve

Nagyjából húsz ember meghalt, és többen megsérültek hétfőn Nigerben egy segélyosztáson – írja az MTI helyi orvosok és segélymunkások beszámolói alapján. A szemtanúk szerint voltak nők, akik saját gyereküket taposták halálra a tömegpánikban.

Az ország délkeleti részén, Diffában, a helyi ifjúsági és kultúrházban tartott segélyosztáson élelmiszert és pénzt, fejenként 5000 nairát (kb. 5000 forintot) adtak át. Több ezren voltak a helyszínen, többségükben menekültek, akik a hír hallatára Diffába mentek a táborokból, volt, aki 100 kilométert tett meg – mondta egy helyi lakos az AFP francia hírügynökségnek.

A segélyt a Nigerrel szomszédos Nigéria északi részén fekvő Borno állam kormányzója adományozta. Babagana Umara Zulum hétfőn látogatott a – Boko Haram terrorszervezet elől 2015 óta Diffa térségébe menekülő nigériai menekülteket befogadó – városba, de még a lökdösődés előtt elhagyta Diffát.

A Nigériához közeli Diffa térségében állandósultak a Boko Haram egyre kegyetlenebb támadásai. A térségben több mint 300 ezer nigériai menekült és az erőszak miatt otthonát elhagyni kényszerült nigeri él.

Rovatok