Index Vakbarát Hírportál

102 éves bácsi futamított meg egy betörőt Angliában

2020. február 19., szerda 19:16

Az angliai Lincolnban egy 102 éves férfi hősiesen elüldözött egy betörőt, bár csúnyán megsérült közben - írja a BBC.

Az eset még kedden történt, amikor egy férfi azzal csöngetett be a csak Johnként hivatkozott férfihez és a 97 éves feleségéhez, Joanhez, hogy szeretné ellenőrizni a lámpákat.

John már ekkor sejtette, hogy valami nincs rendben. „Aztán belökte az ajtót, és belépett a házba, én meg azt mondtam neki, "Te ide nem fogsz bejönni, haver!". Megvágott egy pár helyen, bíztam benne, hogy viszonozhatom majd a vágásokat, de aztán elszaladt. Valószínűleg megijedt" - mondta az idős férfi.

A lincolnshire-i rendőrség elkezdte vizsgálni a támadást, illetve egy másikat is, ami szintén kedden történt, abban készpénzt loptak el egy, a 90-es éveiben járó nőtől.

„Nagyon aggasztó ez a két incidens, mert idős és sérülékeny aldozatokkal történtek meg. Mindkét esetben a támadó erővel odébblökte a lakókat, egy esetben pedig pénzt is ellopott" - mondta Phil Baker nyomozó.

Fél éven belül ez volt a második rablás, illetve rablási kísérlet, amit Johnéknak át kellett élniük. Fél évvel ezelőtt egy magát gázszerelőnek kiadó férfit beengedtek a házba, ő egy pénztárcát és egy táskát ellopott.

John azt mondta, azért állt a történetével a nyilvánosság elé, hogy felhívja rá a figyelmet, hogy mennyire veszélyes ajtót nyitni idegeneknek.

„Ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy odamegyünk az ajtóhoz, és kinyitjuk, de ezt már nem lehet megtenni" - mondta Joan az eset után.

Rovatok