Index Vakbarát Hírportál

Tüntető rendőrök lőttek rá egy brazil politikusra

2020. február 20., csütörtök 15:43

Maszkban tüntető rendőrök lőttek rá Cid Gomes brazil szenátorra, miután egy markológéppel akart nekimenni a tüntető rendőrökre - írta meg a BBC.

Az eset Sobralban történt, az 56 éves politikus két lövés érte. Állapota stabil, jelenleg kórházban fekszik. 

A sobrali rendőrök egy része már hónapok óta sztrájkol. A céljuk, hogy magasabb fizetést kaphassanak, most ugyanis kevesebbet keresnek, mint a többi rendőr az országban. A brazil törvény viszont tiltja, hogy a rendőrök sztrájkoljanak, és a bíróság is úgy döntött, hogy aki mégis megtagadja a munkát, az börtönbüntetéssel sújtható.

Az ominózus tüntetésen a maszkban tiltakozó rendőrök elbarikádozták a helyi rendőrőrs bejáratát, hogy ne jussanak be azok a rendőrök, akik nem csatlakoztak a sztrájkhoz. Gomes erre ellentüntetést szervezett, ahol felszólította a tüntetőket, hogy oszoljanak. Miután ez nem jött be, markolóval próbálta feloszlatni a tömeget, ekkor érték a lövések.

A képviselő szintén politikus testvére, a népszerű Ciro Gomes azt mondta, reméli, hogy a hatóságok hamar elfogják azokat akik ezt a "barbár gyilkosságot" megkísérelték. 

Erre reagálva Jair Bolsonaro elnök fia, Eduardo Bolsonaro képviselő Twitter bejegyzésében kritizálta Gomes-t amiért a tüntetők közé próbált hajtani, és azt kérdezte mégis mit várt amikor egy markolóval ment neki a rendőröknek?

Rovatok