Index Vakbarát Hírportál

Olaszországban egy nap alatt 17 koronavírusos beteget regisztráltak

2020. február 21., péntek 20:59 | négy éve frissítve

Olaszországban pénteken 17 koronavírusos megbetegedést regisztráltak, írja a La Repubblica. 15-en fertőződtek meg az észak-olaszországi Lombardia tartományban, ketten pedig a szintén északi Venetoban. A 17 fertőzöttből öten egészségügyi dolgozók.

A pénteken regisztrált első fertőzött személy akkor kapta el a vírust, amikor egy Kínából hazatért kollégájával ebédelt. Kórházba vitték, de mielőtt felismerték volna, hogy koronavírusos betegről van szó, addigra már öt orvost és három beteget megfertőzött.

Olaszországban összesen 250 ember van karanténban, és 10 településen rendelték el a vendéglátóhelyek, az iskolák és a hivatalok bezárását. Ez összesen 30 ezer embert érint. 

A The Local cikke szerint hatan betegedtek meg Codognoban, egy Milánótól 60 kilométerre lévő kisvárosban, ahol emiatt szintén bezárták a vendéglátóhelyeket, az iskolákat és a hivatalokat is.

Elsőként két Olaszországban nyaraló kínai turistánál mutatták ki a vírust. Az első fertőzött olasz állampolgár pedig egy Vuhanból, a koronavírus epicentrumából hazatérő ember volt.

Január 31-e óta egyébként minden Kína és Olaszország között közlekedő közvetlen repülőjáratot felfüggesztettek, és a repülőtereken még fokozottabban ellenőrzik az érkezőket. A múlt héten Olaszország 50 embert menekített ki Vuhanból.

(Borítókép: Maszkos turisták Rómában. Fotó: Andrea Pirri / NurPhoto / Getty Images)

Rovatok