Index Vakbarát Hírportál

A földbe csapódott rakétájával a laposföld-elmélet prófétája, Mad Mike

2020. február 23., vasárnap 10:10 | aznap frissítve

Mike Hughes, alias Mad Mike az a barkácsűrhajós, aki már többször megpróbált felrepülni saját készítésű, gőzhajtású rakétájával a magasba, hogy végre a saját szemével láthassa - és persze a világ elé tárhassa -, hogy a földgolyó lapos.

A legutolsó, szombati kísérlete azonban minden valószínűség szerint végezetes volt, ugyanis a kilövésről készült felvételen azt látni, hogy amint elstartol a rakéta, leszakad róla az ernyő, majd röviddel később a szerkezet a földbe csapódik, írja a TMZ.

 (A TMZ videóján jobban látni, mi is történik.)

A Mike-ot képviselő Darren Shuster azt mondta, hogy nem volt a helyszínen a kilövésnél, de az elmondottak alapján egészen biztos benne, hogy Hughes halott.

Amikor Isten Mike-ot teremtette, akkor rendesen belenyúlt a jóba. Nagyon trú fickó volt és az egész életét arra szánta, hogy feszegesse a határokat. Így akart meghalni. RIP.

– kommentálta a tragédiát Shuster. 

A szombati kísérlet célja az volt, hogy Hughes a lehető legközelebb jusson az űrhöz, azaz a 100 kilométer magasságban húzódó Kármán-vonalhoz. (TIL: a vonal szőllőskislaki Kármán Tódorról, magyar fizikus, mérnök, feltalálóról kapta a nevét.) Hughes reményei szerint ebből a magasságból végre meg tudott volna bizonyosodni róla, hogy mi az igazság a Föld alakjával kapcsolatban. A videó tanúsága szerint azonban végül az út töredékéig sem jutott el.

Rovatok