Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus: Ausztria felfüggesztette az Olaszország és Ausztria közötti vonatközlekedést

2020. február 23., vasárnap 22:23 | aznap frissítve

Frissítés: mindkét utas vizsgálata negatív eredményt hozott, és a vonatok négy óra után, 23:30-kor továbbindultak.

Vasárnap este megállítottak az osztrák határnál egy Velencéből Münchenbe tartó vonatot, miután az olasz állami vasút értesítette az osztrák kollégákat, hogy két ember is van a vonaton, akik lázas tüneteket produkáltak, írja a Sky News.

Az osztrák vasút, illetve az osztrák belügyminisztérium is megerősítette a lapnak, hogy minden Olaszországból érkező vonatjáratot felfüggesztenek.

A fertőzésben érintett  észak-olasz tartományokban a hatóságok minimum egy hétre bezárták az iskolákat, egyetemeket, a múzeumokat és a mozikat. Illetve ahogy megírtuk, lefújták a Velencei Karnevál utolsó két napját is. Mivel az elmúlt 48 órában három haláleset is történt, és 155-re emelkedett a vírussal fertőzöttek száma.

Egy olvasónk részletesen mesélte el, milyen az élet Milánóban: délután bezárnak a szórakozóhelyek, készülnek a karanténra, a külföldi diákok hazamentek vagy próbálnak hazamenni a koronavírus miatt.

Eközben Magyarországon tizenegy magyar középiskolás diákot, valamint kísérőjüket és az autóbuszuk két vezetőjét is két hétre elkülönítették a Szent László Kórházban, miután vasárnap este hazatértek Észak-Olaszországból.

Rovatok