Index Vakbarát Hírportál

Nem volt ismeretlen a karneváli gázoló a német rendőrség számára

2020. február 25., kedd 09:52

A legfrissebb híradások szerint  52 sérültje van annak a hétfő délutáni gázolásnak, ami a németországi Hessen tartományban található Volkmarsen városában történt.

32 sérült jelenleg is kórházban van, 17 embert azonban már kiengedtek a kórházból - derült ki a rendőrség kedd reggeli tájékoztatásából. A gázolásban 18 gyerek is megsérült a nyomozók szerint.  

A gázoló maga is volkmarseni.

Welt úgy tudja, nem volt ismeretlen a rendőrök számára a 29 éves, német állampolgárságú férfi, aki szándékosan hajtott ezüst színű Mercedesével az emberek közé a farsangi időszak legfontosabb napjaként Rosenmontag alkalmából tartott karneválon. A tömegbe hajtó Mercedes sofőrjét a német rendőrség tájékoztatása szerint még a helyszínen elfogták és le is tartóztatták. A gázolás pontos indítéka továbbra sem ismert.

Jelenleg gyilkossági kísérlet miatt nyomoznak a Mercedes sofőrje ellen - közölte a  frankfurti ügyészségAz észak-hesseni rendőrség tegnap esti tájékoztatása szerint több szálon folyik a nyomozás, de egyelőre nincs jele konkrét és aktuális fenyegetésnek a régióban. Arról, hogy az elfogott sofőr milyen elmeállapotban van, nem adott tájékoztatást a rendőrségi szóvivő.

A gázolás helyszínén letartóztatott férfi maga is megsérült, jelenleg orvosi kezelés alatt áll.

Az első információk még arról szóltak tegnap, hogy a német hatóságon nem ismerték szélsőségesként. Azóta azonban a német hírügynökség (dpa) azt is megírta, hogy a 29 éves férfi korábban testi sértés, birtokháborítás és kényszerítés miatt került a rendőrség látóterébe.

Rovatok