Index Vakbarát Hírportál

Bilincspótlékban vittek el rendőrök egy hatéves kislányt a floridai iskolájából

2020. február 26., szerda 11:14 | aznap frissítve

Kedden nyilvánosságra került egy rendőri testkamerával felvett videó, amely megörökítette, hogyan tartóztattak le egy hatéves kisgyereket az iskolájában, a floridai Orlandóban, még 2019 szeptemberében. A felkavaró felvételhez a kislány családja csak februárban jutott hozzá, majd a BBC-nek nyilatkozó ügyvédeik szerint eldöntötték, hogy nyilvánosságra hozzák.

A kislány rosszalkodott az órán, emiatt határozta el az iskola biztonságára vigyázó rendőr, Dennis Turner, hogy le kell tartóztatni. Turner volt az, akinek a testén lévő kamera rögzítette az eseményeket. 

A videón hallatszik, ahogy a gyerek egyre rémültebben sírdogál, kérleli a rendőröket. Először azért könyörög, hogy ne bilincseljék meg. Bilincset ugyan nem adtak rá, de egy műanyag gyorskötözővel összekötözték a kezét, aztán kivezették az iskola előtt várakozó rendőrautóhoz, és sírása, tiltakozása ellenére beültették.

Az orlandói rendőrségen belső vizsgálat indult a történtek után, aminek a végén kirúgták Turnert. Hivatalosan azért, mert nem tartotta be azt az előírást, hogy 12 év alatti gyerek letartóztatásához ki kellett volna kérnie a felettese engedélyét. 

Rovatok