Index Vakbarát Hírportál

Végignézte nagyapja halálát, majd egyedül maradt egy kisfiú Hupejben

2020. február 26., szerda 08:03

Végignézte saját nagyapja halálát, majd egyedül maradt a lakásban egy öt éves kisfiú a koronavírussal sújtott kínai Hupej tartományban, írja helyi forrásokra hivatkozva a The Guardian. 

A helyi lapok szerint Sijan városában "háborús korlátozások" vannak érvényben, hogy meggátolják a vírus továbbterjedését.

A halott férfit hétfő délután találták meg szociális munkások az otthonában, ekkor látták, hogy a körülbelül öt-hat éves unokája is a lakásban van. A híresztelések szerint az idős férfi már több napja halott lehetett, a kisfiú pedig mindeközben kekszeken élt. Amikor megtalálói azt kérdezték tőle, miért nem ment ki segítséget kérni, azt válaszolta, a nagyapja mondta azt neki, hogy ne menjen ki a lakásból, mert kint vírus terjed. 

A hatóságok nem erősítették meg ezeket a híreket. A helyi kormánymédia szerint már csak azért sem lehetséges, hogy több napig holtan feküdt a lakásban, mert bár a korlátozások miatt nem hagyhatják el a lakásokat, mindenkire naponta ránéznek.

A fiút gondozásba vették, a lezárások miatt apja nem tud érte menni. 

A hírek nagy ellenállást váltottak ki az interneten, a félretájékoztatást és az elhallgatást kritizálják. A kínai koronavírusról szóló cikkeinket alább olvashatja. 

Rovatok