Index Vakbarát Hírportál

Arcmaszkban lubickoltak néhányan a karanténban Tenerifén

2020. február 26., szerda 16:09 | aznap frissítve

Jó páran nem veszik komolyan azokat az előírásokat, amik a karantén alatt szükségesek, nem maradnak a szobáikban, mondta a BBC-nek Nigel Scotland, az egyik olyan turista, aki a négycsillagos karantén-hotelben ragadt Tenerifén.

268 embert számoltam meg a napágyaknál, és láttam a szálloda medencéjében arcmaszkban úszó embereket is

– idézi a Guardian. A maszkban lubickoló turistákról Harley Mitford is beszélt a Guardiannek, aki szintén a karanténban raboskodik turistaként.

Mindketten nagyon szeretnének már hazajutni az Egyesült Királyságba, de egyelőre a brit hatóságok nem jelentkeztek náluk a hazaszállítás mikéntjéről. „Nagyon szeretnénk már gyorsan hazajutni, pláne, hogy valószínűleg otthon még egy kéthetes elzárás vár ránk” – mondta Scotland. 

A karanténszabályok szerint minden turistának a szobájában kellene lennie, és akkor hagyhatják el a kisebb méretű helyiségeket, ha orvosi vizsgálatra mennek. 

Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára korábban az ATV-ben arról beszélt, hogy öt magyar van ebben a tenerifei hotelkomplexumban. 

A Tenerife szigetének déli részén, a Costa Adeje településen lévő négycsillagos hotelnek mintegy 500 szobája van, négy medencéje, éttermei, kozmetikája és edzőterme.  Nagyjából ezer vendéget  zártak el a külvilágtól  rendőri segítséggel ebben a komplexumban, köztük van a 60 éves David Hoon és a 63 éves Pamela Scott is, akik elsősorban amiatt aggódnak, hogy így nagyobb eséllyel kapják majd el a vírust. Ők egyébként kedden arra ébredtek a szobájukban, hogy egy levelet csúsztatott be valaki az ajtó alatt, amelyben az állt, hogy az épületet egészségügyi okokból lezárták, mindenki maradjon a szobájában.

Rovatok