Index Vakbarát Hírportál

Bécsben is megjelent a koronavírus

2020. február 27., csütörtök 11:28

Bécsben diagnosztizálták az első koronavírus-fertőzést – írja az MTI az osztrák szociális és egészségügyi miniszter, Rudi Anschober bejelentése alapján. Az osztrák fővárosban egy 72 éves férfi betegedett meg elsőként koronavírustól. A tesztet az egyik bécsi kórházban végezték el. A nyugdíjas férfi jelenleg karanténban van. Vizsgálják, hol kaphatta meg a fertőzést.

Ausztriában elsőként Tirolban bukkant fel a koronavírus, e hét elején.

A tüdőgyulladást okozó vírus decemberben jelent meg a közép-kínai Hupej tartomány székhelyén, a 11 millió lakosú Vuhanban. Kínán kívül több mint 40 országban regisztráltak fertőzötteket.

Anschober miniszter szavai cáfolják Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerda délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzott mondatait, miszerint koronavírussal kezelnek egy magyar állampolgárt egy bécsi kórházban. A korábban a fertőzés gyanújával kórházba került Miháczi Beáta az Indexnek szerda délután azt mondta, hogy negatív lett az koronavírusteszt eredménye, csak felső légúti fertőzése van, és szerda délután már bécsi otthonában lábadozott. Csütörtöki sajtótájékoztatóján Menczer Tamás államtitkár megerősítette, hogy nem tudnak más bécsi esetről, így tehát nincs Bécsben koronavírussal ápolt magyar beteg.

Rovatok