Index Vakbarát Hírportál

Legalább 210 halottja lehet a járványnak Iránban

2020. február 28., péntek 19:20

Legalább 210 ember életét követelte eddig Iránban a koronavírus-járvány - közölte pénteken a BBC iráni egészségügyi forrásokra hivatkozva. Ez az adat jóval magasabb az iráni hatóságok által hivatalosan közöltnél, írta az MTI.

A teheráni vezetés eddig azt állította, hogy csütörtök estig 34-re nőtt az országban a koronavírus halálos áldozatainak a száma, és 388-ra a fertőzötteké. A legtöbb halottat a fővárosból, Teheránból, illetve a fertőzés helyi gócpontjának számító Komból jelentették.

Az iráni kormány tagadta, hogy információkat tartana vissza a fertőzöttek számáról.

Washington egyébként korábban már bejelentette, segítséget ajánl fel Iránnak a koronavírus elleni harcban. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter pénteken a képviselőház külügyi bizottságának meghallgatásán azt mondta, az iráni egészségügyi rendszer "nem erős és korszerű".

Nehezményezte, hogy Teherán nem nagyon akar információkat megosztani, azt mondta, ez "nagyon aggasztja" őt. Azt mondta,  hogy Washington pillanatnyilag nem viseltetik ellenségesen az iráni vezetéssel szemben, de változatlanul fenntartja a maximális nyomásgyakorlást Teheránra.

Iránban koronavírusos tüdőgyulladással kezelik Maszumeh Ebtekar alelnököt is. Az országban pénteken 23 tartományban nem tartották meg a szokásos muzulmán imádságot.

Rovatok