Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus miatt meghalt egy ember Washington államban

2020. február 29., szombat 19:44

Az új koronavírus okozta egy ember halálát az Amerikai Egyesült Államokban. Az egészségügyi hatóság későbbre ígért pontosabb tájékoztatást, annyit lehet tudni a koronavírus első amerikai áldozatáról, hogy Washington államban, Seattle külvárosában Kirklandban halt meg. Korábban Jan Inslee kormányzó férfiként utalt rá, de Donald Trump a sajtótájékoztatóján azt mondta az áldozatról, hogy egy csodálatos asszony volt. Úgy tudni, hogy az 50-es évei közepén járt, és egészségügyileg magas kockázati csoportba tartozott, vagyis valószínűleg más betegségei is lehettek. 

Frissítés: Az amerikai járványügyi hivatal sajtótájékoztatóján Dr. Jeffrey Duchin megerősítette, hogy az áldozat férfi, és hozzátette, hogy a haláleset még pénteken történt - írja a CNN. 

Az állami és a megyei egészségügyi hatóságok úgy fogalmaztak, hogy több új beteg közül az egyikük életét vesztette, de azt nem mondták meg, hogy egészen pontosan hány új fertőzöttet regisztráltak. 

Oregon, Kalifornia és Washington állam képvidelői már korábban az aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a járvány végigsöpörhet a nyugati-parton, miután három olyan esetet is regisztráltak, akik nem jártak külföldön, és tudomásuk szerint nem kerültek kapcsolatba fertőzött emberekkel. 

Rovatok