Index Vakbarát Hírportál

Kínában egyszerre romlott és javult a koronavírus-helyzet

2020. március 1., vasárnap 12:42

A számok alapján elég vegyes képet mutat, hogyan is alakul a koronavírus-helyzet jelenleg Kínában, a hét közben ugyanis már úgy tűnt, hogy sikerült lassítani a koronavírus terjedését, ám a február 29-án, szombaton jelentett 573 (más források szerint 576) új megbetegedés viszont sorban második nap, ami emelkedő tendenciát mutat. Ugyanakkor a szombatról közölt 35 halálos áldozat száma a második legkevesebb februárban.

A fertőzés továbbra is a Hupej tartományban található Vuhant sújtja a legjobban, a szombati megbetegedések közel 99%-át innen jelentették, míg a szombati 35 halálesetből 34 volt Hupejben.

Bizakodásra adhat okot viszont, hogy Hupej tartományon kívül január vége óta a legkevesebb megbetegedést regisztrálták az országban, illetve hogy már 41 625 beteget nyilvánítottak gyógyultnak Kínában, ami az összes fertőzött 52%-a, írja a Reuters.

A javuló tendenciák ellenére továbbra is kritikusként kezelik a helyzetet Hupejben, így nem lazíthatnak a tartományban érvényben levő karantén-előírásokon, nehogy újra megsokszorozódjanak a fertőzések.

Rovatok