Index Vakbarát Hírportál

Izraeli exit poll: 11 hónapon belül harmadszor is nyert Netanjáhu pártja

2020. március 2., hétfő 21:29

Benjámin Netanjáhu miniszterelnök pártja, a Likud szerezte a legtöbb mandátumot az exit poll adatok szerint az izraeli választásokon, írja az MTI.

Benjámin Netanjáhu miniszterelnök pártja, a jobboldali Likud párt szerezte a legtöbb, szám szerint 37 mandátumot az Izraelben egy éven belül harmadszor, az 1999 óta legmagasabb részvétellel megtartott parlamenti választásokon – jelentette a tizenhármas tévé exit poll alapján hétfőn este. A tizenkettes tévé is 37 mandátummal számol a Likudnak, Beni Ganc centrista Kék-fehér nevű pártja pedig 32 vagy 33 mandátumot szerezhetett a két tévé számítása szerint.

A jobboldali vallásos tömb azonban egyik televízió szerint sem szerzett többséget ezúttal sem a kneszetben, hanem hatvan mandátummal rendelkezik, és vele szemben szintén hatvan helye lett együtt a Kék-fehér pártnak, a baloldali Egyesült Pártnak, az Arab Egyesült Listának, és Avigdor Liberman jobboldali nacionalista Izrael a Hazánk nevű pártjának. A kormányalakításhoz 61 mandátumra van szükség, írja az MTI.

Rovatok