Index Vakbarát Hírportál

Szárazjég okozta három ember halálát egy moszkvai buliban

2020. március 2., hétfő 11:39

Három ember, köztük az ünnepelt férje is meghalt pénteken egy moszkvai influenszer, Jekatyerinya Gyigyenko születésnapi bulijában, írta meg a hétvégén a BBC. A 29. születésnapját ünneplő, amúgy gyógyászati termékekre vonatkozó spórolási tippekben utazó, olykor kémiai kísérleteket is bemutató, az Instagramon egymillió követővel rendelkező Gyigyenko egy fürdőbe hívta a barátait Moszkva déli részén.

A vendégek a szaunából kijőve arra panaszkodtak, hogy túl meleg a lehűlésre szolgáló medence vize, ezért úgy döntöttek, hogy 25 kiló szárazjeget borítanak bele. A szárazjég szilárd szén-dioxid. Zárt térben, megfelelő szellőzés nélkül életveszélyessé válhat. Azok, akik ezután a vízbe vetették magukat, rögtön fulladozni kezdtek, többen elveszítették az eszméletüket.

Mind a három halálos áldozat harminc év körüli volt. 

Gyigyenko azóta megosztott egy videót, amiben sírva beszél a történtekről. Azt mondta: mára virradóan először nem is tudatosult benne, hogy valóban megtörtént a tragédia, rémálomnak hitte. Aztán felébredt a kislánya, és megkérdezte, hol van az apja. Ő pedig nem tudta, mit mondjon neki.

Rovatok