Index Vakbarát Hírportál

Tizenhat olasz koronavírusost találtak Indiában

2020. március 4., szerda 09:24

Indiában 16 olasz állampolgárról mutatták ki szerdára, hogy fertőzöttek a koronavírussal - közölte az újdelhi kormány egészségügyi minisztere. Az olaszokkal 28-ra ugrott az eddig azonosított fertőzöttek száma Indiában. Először hétfőn derült ki egy olasz turistáról a nyugati Rádzsasztán államban, hogy fertőzött, majd megvizsgálták vele együtt utazó honfitársait, és kiderült, hogy a 25 fős csoportból még 15-en fertőzöttek.

A csoport február 21-én, még azelőtt érkezett Indiába, hogy a hatóságok elkezdték ellenőrizni az Olaszországból érkező utasokat - mondta Hars Vardan miniszter. Az első két olaszt - egy férfit és egy nőt - egy dzsaipuri kórház fertőzőosztályán ápolják, a többieket pedig egy delhi katonai kórházban.  Megfertőződött az új koronavírussal egy indiai férfi is, aki az olaszok sofőrje volt kirándulásaikon.

Kedden Újdelhiben bejelentették, hogy India felfüggesztette a vízumkiadást Japán, Olaszország, Irán és Dél-Korea állampolgárainak az említett országokban megjelent koronavírus miatt. A felsorolt országok állampolgárai közül azok sem léphetnek be Indiába, akik már megkapták a vízumot.

Továbbra is Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet Európában: már 79 halálos áldozata van a járványnak, és több mint 2000 fertőzöttről tudnak. 

(MTI/Index)

Rovatok