Index Vakbarát Hírportál

Ausztráliában lángba borult egy vécépapírt szállító kamion

2020. március 5., csütörtök 09:15

Ausztráliában kigyulladt egy vécépapírt szállító kamion, miközben a helyiek a koronavírus miatt próbálnak betárazni a mindennapi cikkekből – írja a BBC. A kamion Brisbane környékén gyulladt ki, egyelőre úgy tudni, hogy műszaki hiba miatt.

Bár egyelőre nincs túl sok regisztrált beteg az országban (a cikk írásakor 52-ről tudtunk), sokan már pánikolva járják a boltokat, hiába folyik a csapból is, hogy erre semmi szükség. Az emberek pár hónapja még az erdőtüzek miatt raktároztak vizet és élelmet, de most azzal, hogy lerabolják a polcokról a vécépapírt, csak elindítanak egy fogyasztási spirált. Még azok is fejvesztve raktározzák a vécépapírt, akik Millicentben laknak, ahol például a Kleenex termékeket gyártják.

A legtöbben az olcsóbb, óriási kiszereléseket választják, a prémiummárkás, kisebb kiszerelésű gurigák még néhány polcon megtalálhatók. Ezen a területen a raktározási hajlam inkább a tehetősebb polgárokra jellemző. A gyártó, Kimberley-Clarke megnövelte a gyár termelését, ami több vécépapírt jelent, de több munkát is a helyieknek.

A  Woolworths áruházban egy vásárló már csak négy csomagot vihet haza, boltból és online is.

Egy Ausztráliában élő olvasónk azt írja, hogy a mindennapi életben nem nagyon látszik a vírus miatti aggodalom, de nem hordanak sokkal többen maszkot, mint a máskor. Több iskola is megengedi, hogy egy diák két hétig otthon maradjon, ha külföldön járt.

A pánik leginkább a boltokban érezhető, ugyanis olvasónk szeme láttára tűntek el a vécépapír-gurigák az Aldi polcairól.

Az NT News nevű napilap sajátos módon próbál enyhíteni a hiányon: az újság közepére beraktak nyolcoldalnyi vécépapírt, hogy megsegítsék a bajba jutott olvasóikat.

Rovatok