Index Vakbarát Hírportál

Boszniában is megjelent a koronavírus

2020. március 5., csütörtök 08:50

A Bosznia-Hercegovinát alkotó két entitás egyikében, a boszniai Szerb Köztársaságban is nyilvántartásba vették az első, koronavírussal fertőzött beteget – írja a Szabad Magyar Szó a Szerb Köztársaság egészségügyi minisztériumának közleménye nyomán.

A minisztérium egyelőre semmilyen további információt nem adott a fertőzött személyről, de csütörtök reggel 9 órára sajtótájékoztatót hirdettek, amelyen az egészségügyi és szociális kérdésekkel megbízott miniszter, Alen Šeranić nyilatkozik majd. Szerb sajtóértesülések szerint várhatóan jelen lesz még a Közegészségügyi Intézet megbízott igazgatója, Branislav Zeljković, az Egyetemi Klinikai Központ főigazgatója, Vlado Đajić, illetve Igor Radojičić, banjalukai polgármester is.

A koronavírus a balkáni országokban is egyre több helyen üti fel a fejét, szerda este Szlovéniában is bejelentették az első fertőzöttet, aki Marokkóból, Olaszországon keresztül érkezett az országba, és jelenleg a ljubljanai kórházban van karanténban. Horvátországban pedig szerdára már tízre emelkedett a koronavírusos betegek száma

Rovatok