Index Vakbarát Hírportál

Egyre több a koronavírusos beteg Skandináviában

2020. március 5., csütörtök 13:03

A világ sok más országához hasonlóan a skandináv államokban is egyre több koronavírusos fertőzöttet azonosítanak a hatóságok.

A legtöbb beteget eddig Svédországban találták, ahol már 60 főről bizonyosodott be, hogy fertőzött. Az érintettek több mint fele Stockholm régiójában található. Az összes beteg többsége a járvány európai gócpontjának számító Észak-Olaszországban tett utazása során kapta el a fertőzést. A betegeket különböző kórházakban kezelik, némelyikük házi karanténban van. Egyikőjük állapota sem súlyos.

Norvégiában 56 embert fertőzött meg a vírus. A helyi hatóságok szerda esti adatai szerint ebből 23 főt mindössze 24 óra alatt azonosítottak. Egyelőre a betegek mindegyike jól van, otthoni ápolást biztosít nekik a lakóhelyük szerinti egészségügyi hatóság. Mindegyik fertőzés külföldi utazáshoz köthető.

Dániában eddig 15 ember koronavírustesztje bizonyult pozitívnak, de 212 főt tartanak házi karanténban. Az itteni esetek is külföldi utakhoz, nagyrészt Észak-Olaszországhoz köthetők. A Dániához tartozó Feröer szigeteken is azonosították az első fertőzöttet.

Rovatok