Index Vakbarát Hírportál

Macron szerint elkerülhetetlen az országos járvány a franciáknál

2020. március 5., csütörtök 16:05

Újabb halálos áldozata van Franciaországban a koronavírus-járványnak, így összesen már heten haltak bele a fertőzésbe az országban – írja az AFP francia hírügynökség. 

Az MTI csütörtök esti híre szerint az egészségügyi hatóságok esti tájékoztatása alapján az előző naphoz képest csütörtökön 138 új esetet találtak Franciaországban, ahol a járvány januári kezdete óta 423 megbetegedés történt, közülük 23-an vannak súlyos állapotban intenzív osztályon. Ez nyolccal több mint szerdán.

Ennek kapcsán Emmanuel Macron francia államfő elmondta, elkerülhetetlen az országos járvány Franciaországban.  "Van egy pillanat, mindannyian tudjuk, amikor a járvány minden szempontból elkerülhetetlen. Azért gyűltünk össze, hogy először is megpróbáljuk megállítani, aztán pedig lassítani a járvány érkezését". 

Az országban a betegségnek több kisebb gócpontja is van, ezek közül sikerült azonosítani az egyik kiindulási pontját. A hatóságok azt kérik, hogy azok, akik február 17-e és 24-e között részt vettek a kelet-franciaországi Mulhouse-ban egy vallási eseményen, mindenképpen figyeljék magukat, és ha úgy érzik betegek, jelentkezzenek az orvosoknál. Hét esetet ugyanis ehhez a konkrét vallási eseményhez tudtak kötni. Az eseményen több ezren vettek részt egy hét alatt.

Rovatok