Index Vakbarát Hírportál

Iránban egy hónapra bezárják az összes iskolát

2020. március 5., csütörtök 12:44

A koronavírus-járvány súlyosbodása miatt egy hónapra bezárják az összes oktatási intézményt Iránban – írja az MTI a hivatalos csütörtöki bejelentés nyomán.

A minisztérium bejelentette, hogy országos tervet dolgoztak ki a járvány elleni küzdelemre. Azokban a tartományokban, ahol nagy a fertőzöttek száma, azonnal alkalmazzák ezt, majd a következő napokban a többi tartományra is kiterjesztik.

A terv része, hogy ellenőrzőpontokat állítanak fel a nagyvárosok határában, és az egészségügyi hatóságok ellenőrzik az oda bejutni akarókat. A minisztérium arra kérte az embereket, hogy korlátozzák a papírpénz használatát.

Irán a koronavírus-járvánnyal legkeményebben sújtott országok egyike. Az iráni egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint eddig 3513 beteg tesztjében mutatták ki az új koronavírust, a fertőzés következtében eddig 92-en haltak meg.

Az országban több mint 54 ezer elítéltet engednek ideiglenesen szabadon, hogy megakadályozzák a vírus terjedését a zsúfolt börtönökben. A súlyos iráni helyzetet egyébként egy magyar matematikus két hete megjósolta.

Rovatok