Index Vakbarát Hírportál

Megvan Trump legújabb kabinetfőnöke

2020. március 7., szombat 07:36

Donald Trump amerikai elnök új kabinetfőnököt nevezett ki, aki az észak-karolinai republikánus képviselő, Mark Meadows lett.

"Hosszú ideje ismerem Markot, és dolgozom vele együtt, és a viszonyunk nagyon jó" - írja Trump a Twitteren.

Bejelentette azt is, hogy Mick Mulvaney ügyvezető kabinetfőnök az Egyesült Államok észak-írországi különmegbízottja lesz.

Mulvaney 2019 januárjában váltotta John Kellyt a kabinetfőnöki poszton, bár a megbízatást mindvégig ügyvezetőként töltötte be. A kabinetfőnöki munka mellett igazgatóként ő irányította a Fehér Ház költségvetési hivatalát is. Egyelőre nem derült ki, hogy a költségvetési igazgatói posztot megtartja-e.

A 61 éves Mark Meadowst Donald Trump egyik legodaadóbb híveként tartják számon az amerikai politikai életben, főképp azóta, hogy többször erőteljesen védte Trumpot az impeachment alatt.

Az első elemzések szerint Trump arra a következtetésre jutott, hogy Mulvaney már nem tartja megfelelően kézben az ügymenetet a Fehér Házban.

Hétfőn visszatér a Fehér Házba Hope Hicks volt kommunikációs igazgató is, aki az elnök tanácsadójának és vejének, Jared Kushnernak lesz a főtanácsadója.

Rovatok