Index Vakbarát Hírportál

Házi készítésű bombákat koboztak el és 17 embert letartóztattak Hongkongban

2020. március 9., hétfő 10:53

Jelentős mennyiségű házi készítésű robbanóanyagot foglaltak le és 17 embert (12 férfit és öt nőt) letartóztattak a hongkongi hatóságok, amelyek a koronavírus miatt razziáztak a városban vasárnap – írja a Guardian.

A hongkongi rendőrség tájékoztatása szerint azért razziáztak vasárnap kora hajnalban, mert egyre többen akarják erőszakosan arra késztetni a hongkongi kormányt, hogy a koronavírus terjedésének megállítása érdekében zárják le a kontinentális Kínából érkezők előtt határait.

A 22 különböző helyszínen razziázó rendőrök 1,5 kilogrammnyi robbanóanyagot és 2,6 tonnányi vegyszert találtak. A tűzszerészi szakvélemény szerint a lefoglalt házi készítésű szerkezetek közül három bomba majdnem kész állapotban volt.

A szervezett bűnözés elleni hongkongi iroda felügyelője a Bloomberg szerint egy vasárnapi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban, január vége és február közepe között Hongkong három különböző pontján robbantak fel házi készítésű bombák. Ezekért a robbantásokért többen felelősséget vállaltak a közösségi médiában, miközben további fenyegetéseket tettek azt követelve, hogy a koronavírus miatt zárják le Hongkong szárazföldi határait.

 

Rovatok