Index Vakbarát Hírportál

Több ezer maszkot loptak el egy kórházból Írországban

2020. március 10., kedd 15:55


Több ezer egészségügyi maszkot loptak el egy rákbetegekre specializálódott kórházból - írja a az Irish Post. A dublini St Luke's kórház Írország elsőszámú sugárkezelési központja, ahol az egész országból kezelnek betegeket. 

Az üzemeltető cég közleménye szerint a kórházban "a személyi védőfelszerelés egy részének eltávolítását tapasztalták". Kórházi források szerint ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy valakik több ezer védőmaszkot loptak el a raktárakból.

A sugárkezelés következtében a rákbetegek immunrendszere jelentősen legyengül, ezért különösen kiszolgáltatottak a fertőzéseknek, köztük a koronavírusnak is. 

A kórház biztosította a betegeket, hogy továbbra is megvannak a szükséges védőfelszerelések, köztük maszkok is, és megnövelt biztonsági intézkedések mellett kezdték meg a készletek újratöltését. 

Közen Dublin utcáin megjelentek a maszkárusok, akik a cikk szerint, kihasználva a vírustól való növekvő félelmet, busás profittal árulják a védőfelszereléseket. 

Az egészségügyi maszkok szakszerű használat nélkül akár növelhetik is a fertőzés kockázatát, és szakértők szerint csak a betegeknek, illetve az őket kezelő orvosoknak van rá feltétlen szüksége. 

(forrás: The Irish Post

Rovatok