Index Vakbarát Hírportál

Lassan újraindul az élet Vuhanban

2020. március 11., szerda 10:37

Egyes vállalatok ismét megkezdhetik a tevékenységüket a közép-kínai Vuhanban, amelyet január 23-án helyeztek vesztegzár alá az új típusú koronavírus terjedése miatt. 

Hupej tartomány vezetése szerdán bejelentette, hogy a tartomány székhelyén, Vuhanban az egészségügyi cikkeket és mezőgazdasági termékeket előállító vállalatok, valamint a közszolgáltatásokkal foglalkozó, vagy a belföldi, illetve nemzetközi kereskedelemben kulcsszerepet betöltő cégek ismét megkezdhetik a működésüket.

A tartományi kormányzat közleménye azonban arra is kitért, hogy a tömegközlekedésre vonatkozó korlátozások továbbra is érvényben maradnak, és egyelőre az iskolákat sem nyitják ki.

Az enyhítések annak köszönhetőek, hogy a járvány kínai gócpontjának számító tartományban és székhelyén a napi adatok alapján a vírus terjedését sikerült nagy mértékben korlátozni. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerdai jelentése szerint kedd éjfélig Vuhanban mindössze 13 újabb fertőzöttet diagnosztizáltak, a tartomány egyéb részeiről pedig hatodik napja nem számoltak be újabb fertőzésről. 

A szárazföldi Kínában összesen 80 778 embert fertőzött meg az új típusú koronavírus, közülük kedd éjfélig 61 475-en gyógyultak meg, a halálesetek száma pedig 3162-re nőtt. Jelenleg több mint 16 ezren állnak kezelés alatt az országban, 15 671 pácienst közülük Hupej tartományban látnak el. (MTI)

(Borítókép: Kevin Frayer / Getti Images Hungary)

Rovatok