Index Vakbarát Hírportál

Beteg az ausztrál miniszter, aki nemrég Trump lányával találkozott

2020. március 13., péntek 10:27

Ausztrália javasolja a legalább 500 fős rendezvények betiltását, miközben a kormány egyik tagjának koronavírustesztje pozitív lett.

A rendezvények korlátozását egyelőre még tárgyalják, de Scott Morrison miniszterelnök szerint be fogják vezetni hétfőn, mert „ez józan eszű felkészülés arra, hogy a leghatékonyabban megakadályozzák a vírus terjedését”.

A rendelkezés nem terjedne ki a munkahelyekre, az óvodákra, iskolákra, egyetemekre, tömegközlekedésre, repterekre, illetve „más hasonló dolgokra”, a miniszterelnök szavaival élve.

A kormány arra is kéri a polgárokat, hogy gondolják át a jövőbeli utazásaikat, és csak akkor hagyják el az országot, ha feltétlenül muszáj.

Az ausztrál kormány tapasztalatból beszél, ugyanis a kabinet belügyminisztere, Peter Dutton koronavírusos lett. Dutton egy pénteki közleményben arról beszélt, hogy lázzal és fájós torokkal ébredt fel, és azonnal értesítette a minisztériumát. A miniszter kórházban van, de egy nemrég előkerült fotó szerint más országban is fertőzhetett, március 6-án ugyanis az Egyesült Államokban találkozott az elnök lányával, Ivanka Trumppal, méghozzá a fénykép szerint bőven az ajánlott távolságon belül.

Ivanka Trump nemcsak az elnök lánya, hanem az egyik főtanácsadója is.

Ausztráliában egyelőre 160 koronavírusos esetet regisztráltak, eddig hárman haltak meg a betegségben. A járvány statisztikáiról itt lehet többet megtudni.

(Guardian)

Rovatok