Index Vakbarát Hírportál

Senki nem akarta elvinni a koronavírus-fertőzött olasz nő holttestét az otthonából, ahol meghalt

2020. március 13., péntek 19:01

Végső elkeseredésében a közösségi médiában keres segítséget testvére holttestének elszállításához egy olasz férfi - írja a Reuters.

A 47 éves Teresa Franzese Nápolyban élt családjával, epilepsziás volt és múlt héten jelentkeztek nála a koronavírus tünetei. A nő állapota rövid idő alatt lett súlyos és meghalt, még mielőtt a koronavírus-tesztjének pozitív eredménye megszületett volna.

A fertőzésveszély miatt eredetileg sem a temetkezési vállalkozók, sem a helyi kórház nem volt hajlandó arra, hogy elszállítsák a nő holttestét.

A testvérem holtan fekszik az ágyban. Nem tudom, hogy mit tegyek. Nem tudom megadni neki azt a temetést, amelyet megérdemelne, mert a hatóságok cserbenhagytak engem

- mondta a halott nő testvére, Luca Franzese a Facebookon közzétett videójában és arra kérte az embereket, hogy minél többen osszák meg az üzenetét, hogy az eljusson az illetékekhez.

A videót rengetegen megosztották, a Washington Post szerint ennek köszönhetően sikerült Lucanak elérnie azt, hogy 36 órával a testvére halála után egy helyi temetkezési vállalat védőruhába öltöztetett munkatársai végül elmentek a Franzese család otthonába a holttestért.

Teresa Franzese testét egyből a temetőbe vitték, ahol gyászszertartás nélkül temették el. 

Rovatok