Index Vakbarát Hírportál

A lezárt Olaszország legújabb népszerű programja az erkélykoncert

2020. március 14., szombat 17:31 | aznap frissítve

Miután Giuseppe Conte olasz miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy lezárják egész Olaszországot és azt, hogy egymás védelme érdekében az a legjobb döntés az emberek részéről, ha otthon maradnak, a mediterrán nép hamar feltalálta magának az otthonról is végezhető, de mégis társas eseményt, az erkélykoncertet. 

T öbb olyan videó is kering már a közösségi oldalakon, amin társasházak erkélyein összegyűlve énekelnek az emberek, ezeknek főleg az a célja, hogy tartsák egymásban a lelket. 

Az már nem is számít, hogy nappal, vagy éjszaka van, bármilyen napszakban vidáman, és főleg hangosan és sokan űzik az új programot. Itt például a Macarenat örökítette meg egy tweetelő:

Szintén felkapott lett az a videó, amiben egy olasz tenor, Maurizio Marchini énekli firenzei erkélyéről Puccini Turandotjából a Nessun dorma áriát, aminek különösen aktuális üzenete most a "Vincerò!", azaz "Győzni fogok!" sor.

Az éneklésen kívül pedig olyan videók is keringnek, amikben erkélyeken vagy ablakokban állva tapsolják meg az olaszok az egészségügyi dolgozók kitartó munkáját.

A videók alatt egyébként népszerűek azok a hashtagek, amik biztatják az embereket és otthon maradásra buzdítanak.

(Borítókép: egy milánói nő énekel lakása ablakában március 13-án. Fotó: Mairo Cinquetti/NurPhoto via Getty Images Hungary)

Rovatok