Index Vakbarát Hírportál

A szlovák rendőrök tartóztattak fel egy magyar férfit

2020. március 15., vasárnap 16:05

Az MTI híre szerint a szlovák rendőröknek kellett feltartóztatniuk vasárnap egy magyar férfit a cseh-szlovák határon, Kúty-nál, aki a péntektől érvényben lévő belépési tilalom és a rendőri figyelmeztetés ellenére autójával áthajtott a határon. 

A 43 éves férfi Csehországból akart belépni Szlovákiába, amikor a rendőrök figyelmeztették, hogy a koronavírus terjedése miatt elrendelt külföldiekre vonatkozó beutazási tilalom miatt nem lépheti át a határt, és vissza kell fordulnia Csehországba.     

A sofőr figyelmen kívül hagyta a rendőri utasítást, és autójával áthajtott a határon, majd az őt követő rendőrök többszöri felszólítására sem állt meg.

Az autót végül sikerült megállítani, de mivel a sofőrje továbbra sem volt hajlandó az együttműködésre és agresszíven viselkedett, a rendőrök kényszerintézkedést alkalmaztak, és őrizetbe vették.   

Szlovákiába a koronavírus terjedésének veszélye miatt pénteken bevezetett beutazási tilalom értelmében az országba csak a szlovákiai állandó vagy átmeneti lakhellyel, valamint tartózkodási engedéllyel rendelkező személyeket engedik be. Az országban a vasárnapi adatok alapján 54 koronavírusos esetről tudnak. 

A cikkben javítottuk a szlovákiai fertőzöttek számát. 

Rovatok