Index Vakbarát Hírportál

II. Erzsébet hajlik az önkéntes karanténra

2020. március 15., vasárnap 11:51

A brit királynő stábja tanácsára elhagyta a Buckingham-palotát, és Windsorba költözik mivel az állandó rezidenciát szinte lehetetlen lenne karantén alá helyezni. A 93 éves királynőt és 98 éves férjét, Fülöp herceget tegnap este szállították át Windsorba.

Mivel a britek egyelőre a vírus kezelésének azt a módszerét választották, hogy nem zárnak be semmit, a mozik, színházak, irodaházak, bevásárlóközpontok továbbra is működnek - csak a sporteseményeket és koncerteket függesztették fel - az elsősorban idősebb korosztályra veszélyes vírus terjedését csak a hatóságok által javasolt hétnapos, önkéntes karantén lassíthatja.

A királynő és férje koruknál fogva kifejezetten veszélyeztetettnek számítanak. A Buckingham-palotában nagy a jövés-menés, a világ minden részéről érkeznek delegációk, így a királynő orvosai inkább a jobb félni mint megijedni elv alapján olyan helyre szállíttatták II. Erzsébetet, ahol minimalizálni lehet érintkezését másokkal.

Windsorban a személyzet létszáma 100 fő a buckinghami 500-al szemben, amennyiben pedig valóban indokolt lenne az izoláció, a királynőt Sandringhambe viszik, ahol minimális stáb (10-12 ember) dolgozik csak. A hírek szerint egyébként a 94. születésnapját idén ünneplő II. Erzsébet a június 6-i epsomi derbit is kihagyja majd.

Rovatok