Index Vakbarát Hírportál

Most éppen Spanyolországban van a legtöbb új megbetegedés

2020. március 16., hétfő 14:23

Spanyolországban és Olaszországban van a legnagyobb számú új koronavírus megbetegedés Iránon kívül, mindhárom államban bőven napi ezer fölött vannak az új esetek – derül ki a Worldometers adataiból.

Ha az aktív eseteket nézzük, akkor Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet 20 603 esettel. De Irán is nagyon rossz számokat produkál még mindig: a legfrissebb adat napi 1053 új megbetegedés és 129 haláleset. Kína után eddig még mindig az olaszoknál haltak meg a legtöbben, igaz, Irán is élen van a halálozásban, ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy az iráni statisztikának hinni lehet. (Simán lehet, hogy ott sokkal drámaibb a helyzet, mint az olaszoknál.)

A tíz leginkább érintett országok közül 6 Európában van:

Az európai államok között Németországban is rohamosan terjed a vírus (435 új megbetegedés, több mint 6100 aktív eset), ennél már csak a spanyoloknál van sokkal több új eset (1203). Az is megfigyelhető, hogy Svájcban többen halnak meg, mint a sokkal népesebb Németországban. 

A tíz legérintettebb európai országokon kívül vannak olyan európai államok, ahol nagyon megugrottak az új esetek, ilyen Belgium (199 új eset) és Ausztria (158 új eset). Hollandiában is elég rohamtempóban terjed már a vírus, csak ma 278 új fertőzöttet regisztráltak, összesen már 1413 embert tartanak nyilván fertőzöttként.

Rovatok