Index Vakbarát Hírportál

Dél-Koreában már harmadik napja stagnál az új fertőzöttek száma

2020. március 17., kedd 09:00

Dél-Koreában már egymást követő harmadik napon sikerült 100 alá szorítani az újonnan regisztrált fertőzöttek számát

írja a Yonhap angol nyelvű dél-koreai hírügynökség. A 84 új fertőzés többségét már nem az eddigi gócpontokból, Tegu és Phjongcshang megyékből észlelték, hanem a főváros, Szöul térségéből, ahol a múlt héten egy 800 fős fővárosi call centerben fedeztek fel egy járványgócot.

Dél-Koreában február közepén harapódzott el a járvány, amikor kiderült, hogy egy több százezer fős keresztény gyülekezet egyik idős tagja koronavírus-hordozó, aki a szekta számos tömegrendezvényén részt vett. A Tegu központtal működő szekta tagjai iszonyú gyorsan fertőztek tovább, és a hónap végére már Dél-Koreában terjedt a leggyorsabban a vírus a világon.

Azonban ahogy azt részletesen is kielemeztük, az ország a 2015-ös MERS-járvány tanulságaiból okulva elképesztő ütemben kezdte el szűrni nemcsak a fertőzésgyanús, de a fertőzöttekkel kapcsolatba kerülő embereket is, és már januárban milliós nagyságrendben kezdte termelni a koronavírusteszteket. Így azután sikerült lokalizálni a fertőzésgócokat.

Az országban keddig összesen 8320 ember fertőződött meg a Covid-19 vírussal, és 81-en vesztették életüket (keddre két újabb idős és eleve komoly betegségekkel küzdő ember halt bele a fertőzésbe).

Rovatok