Index Vakbarát Hírportál

Gyerekeknek tartott sajtótájékoztatót a koronavírusról a norvég miniszterelnök

2020. március 17., kedd 23:15

Gyerekeknek tartott sajtótájékoztatót a norvég miniszterelnök, az oktatásért és integrációért felelős miniszter és a gyerek- és családügyi minisztérium vezetője (amúgy mindhárman nők) a koronavírusról, írja a 444.hu. A közmédia és a legnagyobb független napilap közösen összegyűjtötte a gyerekek leggyakoribb kérdéseit, majd a kormánytagok ezekre válaszoltak a tájékoztatón.

Még ha meg is jelent a fertőzés az iskoládban, majdnem mindenki rendben lesz. Ugyanez igaz apura és anyura, ha ők is elkapják

- mondta a miniszterelnök a gyerekeknek. A norvég gyerekek többek között arra voltak kíváncsiak, hogy meglátogathatják-e ebben a helyzetben a nagyszüleiket, hogy lehet-e bulit tartani, hogy mikor lesz gyógyszer erre a betegségre, és hogy ők miben tudnának segíteni.

Utóbbi kérdésre válaszolva a miniszterelnök azt mondta a gyerekeknek, hogy azzal segítenek a legtöbbet, hogy „ha otthon maradtok, azzal segítetek másoknak, hogy ne kapják el a betegséget és ne legyenek betegek.” Felmerült még a nyári szünet elmaradása, amiről az oktatási miniszer azt mondta, hogy nem tudja megmondani, hogy meddig lesznek zárva az iskolák, de arra érdemes készülni, hogy az idei vakáció egy kicsit más lesz.

Norvégiában eddig 1470-en betegedtek meg, hárman haltak bele a járványba és egy ember gyógyult meg.

Rovatok