Index Vakbarát Hírportál

Angliában is bezárják az iskolákat

2020. március 18., szerda 20:08

A legtöbb európai ország, köztük Magyarország után Anglia is úgy döntött, hogy a vírus terjedésének lassítása érdekében bezárják az iskolákat - írja a BBC. Bezárnak az egyetemek és az óvodák is. 

A brit közszolgálati csatorna példátlannak nevezi a döntést, melyet napokig  halogattak a brit döntéshozók, a számok tükrében azonban nem maradt más választásuk. Nagy-Britanniában ma 104-re emelkedett a koronavírus okozta halálos áldozatok száma. 

Wales-ben, Skóciában, és Észak-Írországban már hamarabb meglépték ugyanezt. Boris Johnson miniszterelnök szerint a döntés elodázásában fontos szempont volt, hogy az iskolák bezárásával sok olyan embernek kell majd otthon maradni a gyerekével, akikre nagy szükség van a járvány elleni küzdelemben. Emiatt azt tervezik, hogy az ilyen szülők gyerekei számára továbbra is nyitva tartják az iskolákat, és a hátrányos helyzetű gyerekek is bejárhatnak majd.

(forrás: BBC, Guardian)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok