Index Vakbarát Hírportál

Fokvárosban 1700 utast tartanak vesztegzár alatt egy üdülőhajón

2020. március 18., szerda 17:58

Dél-Afrikában eddig 116 megbetegedést jelentettek, Cyril Ramaphosa elnök pedig katasztrófahelyzetet, valamint utazási korlátozásokat vezetett be. Számos szárazföldi határátkelőt és kikötőt lezártak.

A vesztegzár alá helyezett MV Aidamira, olasz zászló alatt hajózó üdülőhajó Namibiából tért vissza Fokvárosba. A hajón nagyrészt német és ausztrál állampolgárok utaztak. Azután rendelték el a vesztegzárat, hogy egy másik hajón (amelyet véletlenül MV Coronának hívnak) fertőzöttet találtak, aki hat olyan utassal utazott egy repülőn, akik jelenleg az Aidamirán tartózkodnak. Jelenleg várják a tesztjük eredményét.

A koronavírus-járvány eddig nem érintette annyira súlyosan Afrikát, mint Ázsiát vagy Európát, ennek ellenére számos országban megjelent a fertőzés. A legtöbb esetet Dél-Afrikából jelentették, de vannak fertőzöttek Nigériában, Ugandában, Kenyában, Ghanában is. A legtöbb ország különféle utazási korlátozásokat vezetett be a külföldiekkel szemben.  Keddi adatok szerint a 410 fertőzöttet regisztráltak Afrikában, összesen 30 országban.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok