Index Vakbarát Hírportál

Már az USA-ban is van, ahol korlátozzák az emberek mozgását

2020. március 18., szerda 16:50 | aznap frissítve

A dél-kaliforniai Palm Springs hatóságai arra utasították a lakókat, hogy maradjanak otthon, illetve korlátozzák kültéri tevékenységüket a legnélkülözhetetlenebb feladatokra. A Palm Springs körüli Riverside megyében 13 koronavírusos eset van, és hárman meghaltak. Korábban már számos észak-kaliforniai megye is hasonló rendelkezéseket hozott.

Az Egyesült Államokban már legalább 7111 koronavírusos megbetegedést tartanak nyilván. A közegészségügyi hivatal (CDC) szerint ezek közül 70 hazatért amerikaiakat érint. Jelenleg már minden amerikai államban megjelent a fertőzés, és eddig 117-en hunytak el a következtében.

Az Amazon bejelentette, hogy szigorúan fel fog lépni az árfelhajtási próbálkozásokkal szemben. Főként a kézfertőtlenítők, illetve más, a járvány idején tömegek által keresett cikkek ára ugrott meg bizonyos forgalmazóknál. Az Amazon azt ígéri, hogy  ilyen esetekben mindig feljelentést fog tenni a helyi hatóságoknál.

A kanadai miniszterelnök 82 milliárd dolláros covid-19 gazdasági segélycsomagot  jelentett be. Justin Trudeau azután beszélt erről, hogy Donald Trump amerikai elnök az amerikai-kanadai határforgalom korlátozását jelentette be. Trudeau szerint a kanadai kormány azokra az emberekre fog koncentrálni a gazdasági segítségnyújtás terén, akik a járvány miatt estek el pénzkeresési lehetőségüktől, így nem tudnak élelmiszert, illetve más szükséges használati cikkeket beszerezni.

New York állam kormányzója arra utasította a nem létfontosságú cégeket, hogy az alkalmazottjaik felét tartsák otthon. A kormányzó szerint még 50 ezer kórházi ágyra lesz az államban szükség. Szerinte a járvány 45 nap múlva fog tetőzni New Yorkban.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok