Index Vakbarát Hírportál

WHO-főigazgató: Tesztelni, izolálni, kezelni, nyomon követni

2020. március 18., szerda 18:26 | aznap frissítve

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sajtótájékoztatót tartott a koronavírus-világjárványról, és itt beszédet mondott Tedros Adhanom Ghebreyesus főigazgató. Kijelentette, hogy a világszervezet hallja azon országok segélykiáltását, amelyek egészségügyi rendszere az összeomlás szélére került. A WHO folyamatos összeköttetésben van az országok kormányaival és más szereplőkkel, hogy segítse őket a járvány közepette.

Ne feltételezzék, hogy az önök közössége nem lesz érintett. Készüljenek úgy, hogy lesz. Ne készüljenek úgy, hogy önöket nem fogja megfertőzni a vírus. Készüljenek úgy, hogy megfertőzi

– jelentette ki a főigazgató. Azt is elmondta ugyanakkor, hogy van remény, hiszen a szociális távolságtartási intézkedések (például a tömegrendezvények és sportesemények lemondása) segíthetnek, és csökkenthetik az egészségügyi rendszerre nehezedő terheket, és kezelhető szinten tarthatják a járványt.

A WHO továbbra is arra szólítja fel az országokat, hogy teszteljenek, izolálják a fertőzötteket, kezeljenek minden érintettet, és nyomozzanak le minden kontaktszemélyt. 

Pozitív példaként hozta fel Dél-Koreát, ahol egy hónapja erősen terjedt a járvány, de mára sikereket értek el. Az embereket tájékoztatják a fejleményekről, innovatív tesztelési stratégiákat dolgoztak ki, és jelentősen megnövelték a tesztelési kapacitást. Az érintetteket pedig erre a célra kijelölt létesítményekben helyezték karanténba, nem kórházakban vagy otthon.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok